dimecres, 22 d’abril del 2009

PER PREMSA

COMUNICAT DE PREMSA. JORNADA NACIONAL
25 D’ABRIL 2009: CONSTRUINT MUNICIPI DES DELS MOVIMENTS SOCIALS
Organitzen: L’AltraveuCandidatures Alternatives del Vallès (CAV)

Aquestes jornades són les úniques que es celebren a Catalunya, en les que conflueixen Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), Candidatures d'Unitat Popular (CUP), així com diverses experiències socials i veïnals que duen a terme un treball municipalista. En els debats es comptarà amb la presència de professors universitaris, regidors i regidores, així com membres d'organitzacions socials i veïnals – persones vingudes d'arreu de Catalunya, com ara bé el País Basc i Madrid.
Aquest abril es celebren els 30 anys de les primeres eleccions municipals. Diversos actes s’han celebrat i es celebren aquests dies arreu de Catalunya. És per això que hem cregut convenient posar sobre la taula l’aposta municipalista per part dels moviments socials catalans que s’ha materialitzat en l’articulació de candidatures alternatives i en el treball del moviment veïnal i ciutadà. La política municipal no s’ha fet només des de les institucions i des dels partits polítics tradicionals: els moviments socials han jugat i juguen un paper destacat. Sense aquest teixit social avui no podríem estar parlant de molts avenços que s’han dut a terme al món local. És per això que hem organitzat una trobada el dia 25 d’abril que porta per nom: Construint municipi des dels moviments socials. L’aposta municipalista del teixit popular 30 anys després de les primeres eleccions locals.
Les eleccions municipals de 2007 van suposar la consolidació d'una aposta política d'amplis sectors dels moviments socials: més de 200 candidatures alternatives i populars es van presentar als comicis i una cinquantena en va obtenir representació. Es tractava d'allargar espais d'intervenció política des del teixit social també en l'àmbit institucional local. No podem dir que sigui una experiència nova – tenim present l'UM9 de Sant Pere de Ribes, la CUPA d'Arbúcies o el COP de Ripollet ja a les primeres eleccions locals – però si que és destacable l'augment exponencial d'aquestes experiències.

Lloc i data
Castellar del Vallès. Dissabte 25 d’abril 2009.
Programa
11.30: Roda de premsa (Casal Catalunya, C/Prat de la Riba, 17)
12.00: Inici debats (Casal Catalunya, C/Prat de la Riba, 17)
20.00: Sopar popular i acte clausura (Pl. Calissó)
22.00: Concert DESECHOS + RAUXA (Pl. Calissó)
Contacte
686121379 (Gemma)
Bloc
http://municipalismeimoviments.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada